8. februar, 2018  

Utrinki iz slavnostne akademije ob 60-letnici Prometne šole Maribor

Utrinki iz slavnostne akademije ob 60-letnici Prometne šole Maribor

Praznovanje 60-letnice Prometne šole Maribor smo pričeli s slavnostno akademijo 25. 1. 2018 v dvorani Kadetnice Rudolfa Maistra. Med povabljenimi gosti smo bili še posebej veseli predsednika RS Boruta Pahorja, ki nas je počastil s slavnostnim govorom. V govoru je opozoril na trend nastajanja novih poklicev in izginjanje starih v času silovitih sprememb ter poudaril neprecenljiv pomen znanja. Poleg izobraževanja je tudi vzgoja tista, ki oblikuje mlade “v ambiciozne, razmišljujoče in ustvarjalne osebnosti, da bodo na prihodnost gledali z upanjem in ne s strahom.”

 

Župan MOM dr. Andrej Fištravec je v razvijajočem se gospodarstvu v mariborskem prostoru in širše naštel številne priložnosti za službe v poklicih, ki jih izobražujemo na Prometni šoli Maribor.

 

Kulturni program so pomagali ustvariti nekdanji zaposleni na Prometni šoli Maribor, nekateri med njimi nekdaj tudi dijaki te šole – dr. Majda Pšunder (ravnateljica dijaškega doma), Andrej Rutar (dijak šole, učitelj na šoli, ravnatelj šole, kasneje dolgoletni pomočnik ravnatelja Jožefa Antolinca), Manfred Majerle (dijak, kasneje učitelj na šoli), Helena Kozar (učiteljica na šoli, prejemnica nagrade MIZŠ v vzgoji in izobraževanju), mag. Igor Hribar (nekdanji dijak, sedaj uspešen vodja na DB Schenker Rail Services).

O dobrem sodelovanju podjetij z dijaki in študenti Prometne šole Maribor sta povedala Marjan Bezjak (F. A. Maik) in Valerija Friš (Schenker Slovenija).

 

Seveda pa so bili največje zvezde naše proslave dijaki in študentje – Ljudmila Merčnik, Primož Malek, Mitja Lešnik, Karmen Kojc, Martina Gaal, Anja Majhenič, Doris Horvat in tehnični strokovnjak Primož Vrbek. Mojstrsko, pogumno, profesionalno so izpeljali svoje točke – kar poglejte, kako se je zabavalo občinstvo:

Naša super povezovalka, voditeljica programa je bila enkratna in izvrstna Jana Jeglič.

In proslava je bila tako slavnostna in slovesna prav zato, ker nam je pel mešani pevski zbor iz Rač – ubrane glasove zbora in solista bi lahko poslušali še vso noč!

Po končani akademiji pa nam je kuhinja Prometne šole Maribor pripravila slastno pogostitev.

 

 

 

 

 

 

Sorodni

 

Zakaj izbrati nas?

  • učiteljski in predavateljski kader z bogatimi izkušnjami iz prakse;
  • sproščeno vzdušje med dijaki, študenti in učitelji/predavatelji;
  • strokovna srečanja, delavnice in posveti s strokovnjaki iz uspešnih partnerskih podjetij;
  • karierni center vam olajša pot do zaposlitve;
  • možnost izobraževanja v tujini – Erasmus Plus;
  • strokovne ekskurzije doma in v tujini;
  • družabne aktivnosti (spoznavni večeri, športne igre, kulturni dogodki …);
  • dostop z javnimi potniškimi sredstvi in možnost brezplačnega parkiranja;
  • možnost bivanja v dijaškem in študentskem domu;
  • možnost toplih in hladnih obrokov (tudi študentski boni).