2. marca, 2020  

Informativni dan

Informativni dan

V petek, 14. 2. 2020, in v soboto, 15. 2. 2020, smo za bodoče študente Višje prometne šole Maribor organizirali informativni dan za vpis v višješolske strokovne študijske programe, ki jih izvajamo:

logistično inženirstvo (redni ali izredni študij),

varstvo okolja in komunala (redni ali izredni študij),

ekonomist (samo izredni študij).

Prisotne je pozdravil ravnatelj VPŠ mag. Gregor Rak in jih seznanil z osnovnimi informacijami o študiju ter s številom prostih mest:

Bodočim študentom smo predstavili, kako časovno, organizacijsko in vsebinsko poteka redni in izredni študij na VPŠ. Še posebej smo poudarili, da kot podporo študijskemu procesu že nekaj let uporabljamo aplikacije programa Office 365 (Onenote, Teams) in da je tudi uporaba pametnih telefonov pri študiju zaradi njihove funkcionalnosti zaželena.

Študentje 2. letnika so v kratki predstavi prikazali, kako se programa Logistično inženirstvo in Varstvo okolja in komunala lahko medpredmetno povezujeta. Vsebine predmetov so aktualne vsebine našega vsakdana – skrb za okolje, nabava vsakdanjih stvari iz daljnih krajev, organizacija transporta do naših domov, carinski postopki, zavarovanje odgovornosti …

Bodoči študentje so si nato lahko ogledali še učilnico učnega logističnega centra z mini skladiščem in v računalniški učilnici opazovali, kako poteka pouk pri predmetu Načrtovanje logističnih procesov (organizacija prevoza tovora s pomočjo programske opreme). Na področju varstva okolja in komunale smo prikazali delovanje merilnika za analizo dimnih plinov, merilnika za prepoznavanje vrste kovin in plastike ter za določanje njihove kemijske sestave; predstavili smo tudi vsebino kovčka za hitro diagnostiko kakovosti vode.

Študente na VPŠ spodbujamo, da sodelujejo pri organizaciji in izvedbi kulturnih in športnih dogodkov ter se tudi na tak način osamosvajajo, bogatijo, postajajo samozavestnejši.

Več o info dnevu na VPŠ še v sliki:

 

Za dodatna vprašanja smo dosegljivi:

– online informativni dan (vsak torek in četrtek ob 11.00 in 18.00),

– preko aplikacije “Dodatne informacije” ali

– osebno v času uradnih ur referata:

Ponedeljek: 11.00 – 13.00, 15.00 – 16.00
Torek: 8.00 – 10.00
Sreda: 9.00 – 11.00
Četrtek: 11.00 – 13.00
Petek: 9.00 – 11.00

Kontakt:

t: 02 42 94 135
e: referat@vpsmb.eu

Z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja.

 

Sorodni

 

Zakaj izbrati nas?

0

diplomantov

0

število partnerskih podjetij

0

let tradicije izobraževanja

0

let mednarodnega sodelovanja