Vozniški izpit

Kako do vozniškega izpita?

 1. Po vpisu v šolo vožnje opravite teoretični del usposabljanja. V šoli vožnje (nekdaj avtošola) se boste kot kandidat usposabljali v skladu s programom usposabljanja kandidatov za voznike motornih vozil.
 2. Ob koncu teoretičnega dela usposabljanja lahko (ni pa obvezno) v šoli vožnje opravite še pisni preizkus (test CPP). Opravljeno izobraževanje iz teorije CPP velja 3 leta.
 3. Ko ste torej v šoli vožnje zaključili tečaj CPP, pridobili zdravniško spričevalo za voznike motornih vozil in opravili izpit iz prve pomoči, se prijavite na teoretični del vozniškega izpita na upravni enoti. Šele ko uspešno rešite republiške teste CPP na upravni enoti, lahko pričnete s praktičnim delom usposabljanja.
 4. Praktični del usposabljanja zajema učne vaje splošnega dela in ustreznega dodatnega dela. Vaje praktičnega dela usposabljanja potekajo po vrstnem redu in stopnjah.
 5. Ko učitelj vožnje presodi, da imate dovolj znanja in spretnosti za ustrezno ravnanje v prometu, se prijavite na vozniški izpit.

Po uspešno opravljenem izpitu vam bo izdano vozniško dovoljenje za dobo dveh let oziroma do 21. leta starosti (voznik začetnik). V tem času je potrebno opraviti dodatno usposabljanje za voznike začetnike iz varne vožnje (trening varne vožnje).

Zakaj izbrati nas?

 • ker imamo zelo dober uspeh pri teoretičnem in praktičnem poučevanju kandidatov za voznike
 • ker si pri nas lahko izposodite literaturo za učenje CPP
 • ker imamo sodobna in varna vozila
 • ker imamo konkurenčne cene
 • ker so naši učitelji vožnje posebej usposobljeni za to delo in se lahko pohvalijo z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju
 • ker dobite vse na enem mestu (teoretično usposabljanje, praktično usposabljanje, trening varne vožnje)
 • ker imamo dobre reference ter zadovoljne stranke
 • ker smo za pomoč in dodatne informacije dosegljivi v času uradnih ur.

Uradne ure:

Ponedeljek: 11.00-15.00

Torek: 15.00-19.00

Sreda: 11.00-15.00

Četrtek: 11.00-15.00

Petek: 8.00-12.00

Kontakti:

tel.: 02 4294 133

tel.: 031 657 785

e-pošta: avtosola@prometna.net