10. maja, 2016  

7. dan prometne varnosti

7. dan prometne varnosti

Dne 10. 5. 2016 smo na Prometni šoli Maribor že sedmič izvedli dan prometne varnosti. Namen takega dogodka je poučiti in vedno znova osveščati predvsem dijake in študente o varnem vedenju v cestnem prometu.
V jedilnici šole je potekala okrogla miza na temo varne poti otrok v šolo. Govorci so bili strokovnjaki z različnih področij, ki so z varnostjo neposredno povezana: mag. Igor Velov iz Javne agencije RS za varnost prometa, mag. Ulrich Zorin iz Darsa, Anton Obreht, ravnatelj OŠ Slivnica pri Mariboru, Barbara Slaček iz zavoda Vozim, policijski inšpektor mag. Branko Pivljakovič ter Danijel Železnjak in Vinko Virtnik iz Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor.
Pestro je bilo na zelenici pred šolo, kjer so svoje delo predstavljali prostovoljni gasilci iz PGD Maribor–Studenci, enota za reševanje iz vode Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje, Center za nujno medicinsko pomoč Maribor, policija, Snaga d.o.o., Rdeči križ Maribor, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor, Center varne vožnje ZŠAM Celje in Javna agencija RS za varnost prometa. S svojimi vozili pa so se pripeljali tudi člani Društva oldtimerjev Duplek.
Pomembno je tudi povezovanje z lokalno skupnostjo, zato so si dogajanje pred šolo ogledali otroci iz okoliških vrtcev in stanovalci Doma pod Gorco.
Vsem, ki ste prispevali k uspešni izvedbi, se najlepše zahvaljujemo.

 

Sorodni

 

Zakaj izbrati nas?

0

diplomantov

0

število partnerskih podjetij

0

let tradicije izobraževanja

0

let mednarodnega sodelovanja