26. avgusta, 2020  

DPD Slovenija in Prometna šola Maribor skupaj dostavljata pakete

DPD Slovenija in Prometna šola Maribor skupaj dostavljata pakete

Dvomesečni projekt, ki uči mlade trajnostnega ravnanja v okolju in predstavlja novo ero povezovanja med gospodarstvom in šolami.
Da je trajnostna naravnanost in odgovorno ravnanje do okolja na prvem mestu je podjetje DPD Slovenija s svojimi številnimi projekti dokazalo že v preteklosti. Eden izmed ključnih dejavnikov je tudi vse bolj zelen način dostave paketov. Brez ogljičnega odtisa, s kolesi in električnimi vozili. Tako je DPD dostava z električnimi kolesi že zaživela v izbranih slovenskih mestih, tokrat pa v Mariboru svojo pot nadaljuje pod okriljem projekta Zelena dostava, ki ga je DPD Slovenija vzpostavilo s Prometno šolo v Mariboru. Gre za pilotski projekt dostave malih pošiljk, katerega cilj je predstaviti temeljna izhodišča za sistem dostave z električnimi tovornimi kolesi, analizirati učinkovitost dostave paketov z električnimi tovornimi kolesi, analizirati doseg električnega tovornega kolesa, predstaviti opažanja s terena in primerjati sistem dostave paketov z dostavnimi vozili s sistemom dostave s kolesi.

Urbana središča si predvsem v zadnjem desetletju prizadevajo z vse bolj trajnostno naravnanimi celostnimi prometnimi strategijami zmanjšati prometne obremenitve motornih vozil v mestnih središčih in spodbujati okolju prijaznejšo mobilnost. Podjetje DPD Slovenija in Prometna šola Maribor pa si s pilotskim projektom prizadevata izboljšati sistem dostave malih pošiljk v mestno središče, s tem pa zmanjšati emisije in prometne obremenitve motornih vozil, ter tako prispevati k višji kakovosti življenja v mestih. Zavedajo se namreč, da so potrošniki vse bolj okoljsko in družbeno ozaveščeni, zato zahtevajo vedno bolj zelene in družbeno odgovorne logistične verige.

Več o projektu preberite v prispevku >>

 

 

Sorodni

 

Zakaj izbrati nas?

0

diplomantov

0

število partnerskih podjetij

0

let tradicije izobraževanja

0

let mednarodnega sodelovanja