7. maja, 2022  

EVROPSKO DIGITALNO DESETLETJE: dialog z mladimi na Prometni šoli Maribor

EVROPSKO DIGITALNO DESETLETJE: dialog z mladimi na Prometni šoli Maribor

Zavod PIP organizira v sodelovanju s Prometno šolo Maribor dialog z mladimi na temo evropskega digitalnega desetletja. Mladi in osrednji gostje bodo spregovorili o napredni in varni digitalni infrastrukturi, digitalni preobrazbi podjetij in pomenu digitalnih znanj in spretnosti.

Dogodek bo potekal v petek, 13. 5. 2022, ob 10. uri v prostorih Prometne šole Maribor. Skupaj z udeleženci (mladimi) bodo o temi razpravljali:

  • Franc Bogovič (poslanec v Evropskem parlamentu)
  • dr. Emilija Stojmenova Duh (izredna profesorica na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, vodja digitalnega inovacijskega stičišča 4PDIH)
  • mag. Gregor Rak (direktor Prometne šole Maribor)

Pandemija COVID-19 je pokazala, da ima digitalna tehnologija osrednjo vlogo pri izgradnji trajnostne in uspešne prihodnosti. Kriza je zlasti razkrila razkorak med podjetji, ki so vešča digitalnih orodij, in podjetji, ki digitalnih rešitev še niso sprejela, ter izpostavila vrzel med dobro povezanimi mestnimi območji na eni strani ter podeželskimi in oddaljenimi območji na drugi strani. Digitalizacija ponuja številne nove priložnosti na evropskem trgu, kjer leta 2020 ni bilo zapolnjenih več kot 500.000 prostih delovnih mest za strokovnjake za kibernetsko varnost in podatkovne strokovnjake.

Septembra lani je EU predstavila pot do digitalnega desetletja oziroma načrt za digitalno preobrazbo evropske družbe in gospodarstva do leta 2030.

 

Dialogi z državljani predstavljajo zaključno fazo projekta Evropa na našem pragu.

 Dogodek boste lahko v živo spremljali tudi po FB (Zavod PIP).

 

 

 

 

Sorodni

 

Zakaj izbrati nas?

0

diplomantov

0

število partnerskih podjetij

0

let tradicije izobraževanja

0

let mednarodnega sodelovanja