16. marca, 2018  

Obvezna strokovna ekskurzija za študente 2. letnika

Obvezna strokovna ekskurzija za študente 2. letnika

OBVEZNA STROKOVNA EKSKURZIJA ZA ŠTUDENTE 2. LETNIKA – redni študij (LIN in VOK)

Od 3. do 5. aprila 2018 bomo izvedli strokovno ekskurzijo v BUDIMPEŠTO IN GYOR, ki je obvezna za vse študente 2. letnika. Program ekskurzije si lahko preberete spodaj.

 

Program strokovne ekskurzije za študente 2. letnikov VPŠ:

BUDIMPEŠTA IN GYOR

3.–5. 4. 2018

1. dan: SLOVENIJA–BUDIMPEŠTA

Odhod avtobusa ob 6.00 uri zjutraj iz Maribora. Vožnja proti Madžarski. Po prihodu na Madžarsko bomo nadaljevali ob južni strani Blatnega jezera mimo Siofoka proti madžarski prestolnici – Budimpešti. Najprej se bomo peljali do mednarodnega letališča Budimpešta. Sledi strokovni ogled letališča z  lokalnim vodnikom.  Ogledali si bomo najpomembnejše logistične točke (kontrolni stolp, hangerje, gasilsko brigado …) in letališki muzej na prostem. Ogled bo trajal približno 3 ure.  Popoldan  se bomo odpravili na Citadello, z vrha katere se odpira krasen razgled nad mestom.  Reka Donava deli mesto na dva dela: mlajši Budim in starejšo, ravninsko Pešto. Sledila bo vožnja preko Elizabetinega mostu v osrčje madžarske prestolnice. Naredili bomo panoramsko vožnjo skozi mesto in si ogledali glavne mestne znamenitosti: stadion NEP, Trg junakov, dvorec Vajdahunjadi,  Štefanovo cerkev, parlament, verižni most … Da boste začutili pravi mestni utrip, se bomo sprehodili še po glavni mestni ulici – Vaci uci. Popoldne namestitev v hotel in krajša osvežitev. Večerja. Nočitev v hotelu.

2.dan: BUDIMPEŠTA – GYOR 

Po zajtrku se bomo z ladjico peljali po reki Donavi. Vožnja bo trajala 1 uro. Nato bomo obiskali Železniški muzej, ki ima v svojih zbirkah številne modele železniških prevoznih sredstev. Zgodaj popoldne se bomo povzpeli še na Ribiško trdnjavo, iz katere se nudi krasen razgled nad celim mestom. Občudovali bomo prečudovito Matjaževo ali kronsko cerkev, trg z lepim kužnim znamenjem, lepe palače, ki obdajajo Budimski hrib, sprehodili se bomo pa tudi do gradu in grajskega kompleksa, ki je eden največjih v Evropi. Da boste začutili pravi mestni utrip, se bomo sprehodili še po glavni mestni ulici – Vaci uci. Popoldan vožnja v Gyor. Namestitev v hotelu, večerja. Nočitev.

3.dan: GYOR – BRATISLAVA – SLOVENIJA 

Po zajtrku vožnja do Bratislave. Ogled proizvodne tovarne Volkswagen v Bratislavi. Sledi ogled glavnega mesta Slovaške. Ogledali si bomo nekaj glavnih mestnih znamenitosti: cerkev sv. Martina, kjer so nekoč kronali kralje, del obzidja z obrambnimi stolpi, slikoviti Glavni trg s staro mestno hišo, rotovž. Nekaj prostega časa. Po ogledih vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

 VKLJUČENO:

 • avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom
 • cestnine, vinjeta in parkirnine
 • 2 x polpenzion v hotelu*** v večposteljnih sobah
 • vstopnina za strokovni ogled letališča in letališkega muzeja, obvezni lokalni vodnik na letališču
 • vstopnina v Železniški muzej v Budimpešti
 • obisk tovarne Volkswagen v Bratislavi
 • vožnja z ladjico po reki Donavi (1 ura)
 • vsi ogledi zunanjosti po programu
 • vodenje in organizacija potovanja
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • DDV

 

 

Sorodni

 

Zakaj izbrati nas?

0

diplomantov

0

število partnerskih podjetij

0

let tradicije izobraževanja

0

let mednarodnega sodelovanja