12. novembra, 2020  

OBVESTILO – SNEMANJE

OBVESTILO – SNEMANJE

Spoštovani starši in dijaki!

Upam, da ste dobro in se uspešno spopadate z izzivi izobraževanja na daljavo. Trenutna situacija v državi nam še ne daje upanja, da bi se lahko kmalu videli osebno v šolskih klopeh.
Izobraževanje na daljavo odpira različna vprašanja in dileme. Danes vas seznanjam z OBVESTILOM POOBLAŠČENE OSEBE ZA VARSTVO PODATKOV (spodnja povezava).

Obvestilo DPO zavodom – 11.11.2020 snemanje

Prosim vas, preberite ga, čeprav je nekoliko daljše.

Na kratko pa vam sporočam, da je potrebno vedno, še posebej pa v času izobraževanja na daljavo skrbno paziti na naslednje:

 1. izvajanje pouka oz. snemanje učitelja pri podajanju učne snovi ali izvajanju druge strokovne dejavnosti (npr. roditeljski sestanek) NI DOVOLJENO, brez njegovega soglasja. Enako velja za vse udeležence srečanja.
 2. Prav tako NI DOVOLJENO SNEMATI pogovorov, razprav (npr. roditeljski sestanek), pouka (pogovorov … med učenci ali učitelji-učenci), če za to ni podano vnaprejšnje soglasje udeleženih (oz. njihovih zastopnikov).
 3. Kaznivo dejanje neupravičenega slikovnega snemanja naredi kdor:
  – neupravičeno slikovno snema, naredi slikovni posnetek ali snema prostore drugega brez njegovega soglasja, ter pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost ali
  – kdor tako snemanje neposredno posreduje tretji osebi ali ji tak posnetek prikazuje ali jo kako drugače neposredno seznani z njim. (138. člen Kazenskega zakonika, Ul.RS št. 50/12)
 4. Šola (delodajalec) je dolžna zaščititi zaposlene pri opravljanju svojih del in nalog, zato bo dejanja, ki pomenijo kršitev varstva osebnih podatkov, dosledno prijavila pooblaščeni osebi za varstvo podatkov.

Prav tako vas želim spomniti, da tudi v času pouka na daljavo veljajo pravila Šolskega reda Srednje prometne šole Maribor. Tudi v času izobraževanja na daljavo je potrebno upoštevati pravila primernega obnašanja pri srečanjih v živo in medsebojni komunikaciji.

Želim vam veliko pozitivne energije in moči pri premagovanju vsakodnevnih težav in ostanite zdravi!

Mira Jug Skledar,
ravnateljica

 

Sorodni

 

Zakaj izbrati nas?

 • učiteljski in predavateljski kader z bogatimi izkušnjami iz prakse;
 • sproščeno vzdušje med dijaki, študenti in učitelji/predavatelji;
 • strokovna srečanja, delavnice in posveti s strokovnjaki iz uspešnih partnerskih podjetij;
 • karierni center vam olajša pot do zaposlitve;
 • možnost izobraževanja v tujini – Erasmus Plus;
 • strokovne ekskurzije doma in v tujini;
 • družabne aktivnosti (spoznavni večeri, športne igre, kulturni dogodki …);
 • dostop z javnimi potniškimi sredstvi in možnost brezplačnega parkiranja;
 • možnost bivanja v dijaškem in študentskem domu;
 • možnost toplih in hladnih obrokov (tudi študentski boni).